Hoe maak ik een nieuwe relatie aan?

Een relatie kunt u aanmaken in het relatie overzicht, dit vindt u hier: Relaties > Relaties. Druk hier op de '+'-knop (‘Nieuw’).

Waarna zich de relatiewizard opent.

U ziet de volgende velden, de velden met een (*) zijn verplicht:

Relatienummer: Dit nummer wordt automatisch aangemaakt.

Selecteer het type relatie.

• Particulier
  • Klant

Relatietype: - Leverancier

• Klant/Leverancier
  • Relatie
  • Potentieel leverancier

Naam *: Kies de (bedrijfs-)naam van de relatie.

Accountmanager: Kies de accountmanager.

Land: Selecteer het land waar de locatie van de klant zich bevindt. Straat: Voer de straat in.

Huisnummer & Toevoeging: Voer het huisnummer en toevoeging in.

Postcode & Plaats: Voer de postcode en plaats in.

Telefoonnummer: Voer het (vaste) telefoonnummer in.

Mobiele telefoon: Voer het mobiele telefoonnummer in

Fax: Voer het faxnummer in

E-mailadres: Voer het e-mailadres in

Website: Voer de website van de relatie in.

Bedrijfstak: Selecteer de bedrijfstak.

Selecteer het soort relatie.

• Analist
  • Concurrent
  • Klant

Soort Relatie: - Integrator

• Partner
  • Pers
  • Prospect
  • Overig

Relatiegroep: Selecteer de relatiegroep. Subrelatiegroep: Selecteer de subrelatiegroep. Var-nummer: Voer het var-nummer in.

BSN: Voer het Burger Service Nummer in.

Selecteer hoe u aan deze relatie komt.

• Callcentrum
  • Campagnes
  • Cold calling
  • Bestaande klant

Bron: - Google analytics

• Leadgen partner
  • Network / Referral
  • Partner / Dealer
  • Website / Inkomend
  • Overig

Vervolgens klikt u op de knop ‘Stap 2 contact’.

Hier ziet u de volgende velden:

Voornaam: Voer hier de voornaam van uw contactpersoon binnen de relatie in. Voorletters: Voer hier de voorletters van uw contact in.

Tussenvoegsel: Voer hier een eventueel tussenvoegsel in.

Achternaam: Voer hier de achternaam van uw contact in

Vervolgens klikt u op de knop ‘Verder’.

Voornaam: Dit veld wordt automatisch ingevuld naar de gegevens van de vorige stap. Voorletters: Dit veld wordt automatisch ingevuld naar de gegevens van de vorige stap. Tussenvoegsel: Dit veld wordt automatisch ingevuld naar de gegevens van de vorige stap. Achternaam: Dit veld wordt automatisch ingevuld naar de gegevens van de vorige stap.

Selecteer wat voor contact dit is binnen de relatie.

• Primair contact

Type: - Partner

• Kind
  • Overig

Titel: Selecteer de titel van het contact.

Aanspreektitel: Dit veld wordt automatisch ingevuld naar de gegevens van Veld Titel. Geslacht: Dit veld wordt automatisch ingevuld naar de gegevens van Veld Titel. Geboortedatum: Vul de geboortedatum in van het contact.

Zakelijk doorkiesnummer: Vul een eventueel doorkiesnummer in.

Zakelijk mobiel nummer: Vul een zakelijk mobiel nummer in

Privételefoonnummer: Vul een privé (vast) telefoonnummer in

Privé mobiel nummer: Vul een privé mobiel nummer in

Vul het e-mailadres van het contact in. Hier wordt ook de communicatie naar E-mailadres:

gestuurd.

Afdeling: Selecteer de afdeling in waar het contact werkt binnen de relatie. Functie: Selecteer de functie van het contact

Secretariaat: Voer hierin onder welk secretariaat uw relatie valt

Straat: Voer de straat in waar uw contact woont.

Huisnummer: Voer het huisnummer in waar uw contact woont. Postcode + plaats: Voer de postcode en plaats in van uw contact.

Land: Voer het land in waar uw contact woont.

Klik vervolgens op de knop ‘Stap 3 facturatie’.

Hier ziet u de volgende velden:

Referentiecode: Vul hier een referentie code in.

Btw-nummer: Vul hier het Btw-nummer van de relatie in.

Btw-verplichting: Ja/Nee

KvK-nummer: Vul hier het KvK-nummer van de relatie in.

Bankrekeningnummer: Vul hier het bankrekeningnummer van de relatie in. Standaard prijslijst: Vul hier welke prijslijst standaard wordt gerekend voor deze relatie.

Kies de standaard betaalmethode die van toepassing is op deze Standaard betaalmethode:

relatie.

Maximale betalingsachterstand per

Geef aan hoeveel de relatie als achterstand mag hebben. factuur:

Voorkeur facturatie via: Geef aan hoe de relatie de factuur wil ontvangen. Factuurafspraken: Eventuele factuurafspraken kunt u hier invullen.

Relatiegroep: Dit veld wordt automatisch ingevuld naar de gegevens van Stap 1 Subrelatiegroep: Dit veld wordt automatisch ingevuld naar de gegevens van Stap 1 Var-nummer: Dit veld wordt automatisch ingevuld naar de gegevens van Stap 1 BSN: Dit veld wordt automatisch ingevuld naar de gegevens van Stap 1

Hierna klikt u op ‘Opslaan’.

Hierna opent het relatie-bewerk scherm, waarbij de gegevens kunnen worden gecontroleerd, en indien nodig nog worden gewijzigd.